Článek s tipy na dárky pro milovníky psů je u mě na blogu už taková klasika, o kterou vás ani letos neochudím. Patřím totiž mezi ty, které baví víc dárky dávat než dostávat, takže mě moc baví i posílání nápadů dál! 🙂 Jako obvykle se nedívám, co jsem doporučovala loni, ať tím nejsem ovlivněná a klidně znovu zmíním naše největší oblíbence. Je tedy možné, že některé věci se tu objeví znovu. Nově jsem přidala i kategorii s tipy na dárky pro děti pejskařů, samozřejmě se psí tematikou :).

Vodítka, obojky a postroje ve článku nezmiňuji, ty máme už několikátý rok oblíbené od Tameru, pokud na ně pokukujete taky, do 18.12. můžete využít slevu 20% s kódem “PEJSKARIUM20”. Moje nej doporučení je vodítko Easy long twist, softy obojek a softy postroj. Sleva platí i na značku Lickimat.

 

Plánujete pořídit skvělý výcvikový online kurz od Roberta Zlochy? Využijte do 15.1.2024 slevu 11% s kódem “PEJSKARIUM11”

 

 

Tipy na dárky pro pejskaře / nejlepší dárky pro pejskařku

 

Moje “herohero”, tedy platforma, na které najdete bonusový obsah, rozdávačky a možnosti osobních setkání má po dvou a půl letech fungování konečně i možnost darovat předplatné. Jestli tedy po mém Herohero toužíte, můžete si ho přát od Ježíška nebo ho naopak darovat nějakému kamarádovi pejskaři, kterému by se více informací do života se psem hodilo! 🙂 Aktuálně tam najdete více než 100 bonusových částí podcastu a další budou stále přibývat. Už v lednu se navíc koná osobní setkání právě pro předplatitele. Předplatné se snadno zřídí kliknutím na ikonu dárečku na mém profilu. Doba předplatného je volitelná, od 1 měsíce po 1 rok.

  • Knihy

Oblíbených knih mám hned několik, tak jsem je letos hodila do přehledného seznamu a můžete se prokliknout na moje nejoblíbenější i ty, které mám ve wishlistu sama pro sebe.

 

  • Vymakané rukavice na venčení
    Do dobrých rukavic se mi nikdy nechtělo investovat ze strachu o to, že je ztratím. Letos jsem se ale rozhodla tohle prokletí prolomit a sama jsem si koupila jedny skvělé, se kterými jsem moc spokojená, tak věřím, že nějakou pejskařku potěší. Jsou to palčáky, které se dají ohrnout a odkrýt tak všechny prsty, včetně palce, což oceňuji zejména při odměňování psů. Krásně hřejí a mají zesílenou dlaň. Díky tomu se v nich suprově drží i vodítko.

 

  • Nejpříjemnější mikina na venčení od Rab
    Tuhle mikinu jsem úplnou náhodou našla v létě v jednom outletu sportovního oblečení, cena za tak tenoučký kousek mě dost překvapila, ale manžel voják mě ujišťoval, že nějakou takovou mikinu rozhodně potřebuju a sama uvidím, že ji nesundám. No a jako obvykle měl pravdu, protože když trávíte hodiny a hodiny venku, prostě si na oblékání vymakáte systém. S objemnými mikinami se naprosto nedá srovnat, je neskutečně příjemná a při volbě dobrých dalších vrstev i v zimě naprosto postačí a navíc s funkčním oblečením člověk není v zimě jak slon v porcelánu, ale může se normálně hýbat. Možná se smějete, ale ano, pro mě to byl dost aha moment. A ač jsem měkkouše v dětsví neměla moc ráda, po třicítce je kvalitní vybavení do přírody to, co oceňuji úplně nejvíc.

 

Dva sympaťáci, Petra s Gwilem, mají kousek za Prahou pražírnu výběrové kávy. Je naprosto skvělá a tuhle dvojici navíc doplňují dvě jezevčice, které jim byly inspirací pro tvorbu názvu. Díky téhle shodě okolností tedy existuje naprosto skvělá česká káva, která má i v logu pejska. Tak pokud máte v okolí pejskaře milovníka kávy, touhle volbou rozhodně nešlápnete vedle. Mají dokonce i svůj merch, ve kterém najdete hromadu plátěných tašek, hrnečků, čepic a dalších roztomilostí s motivem jezevčíka.

Vyvolávejme ty vzpomínky, které nosíme jen v mobilu! Letos jsem v létě marně přemýšlela, co pořídit neteři, ať netahám další a další hračky do ségřiny domácnosti. Nakonec jsem jí vytvořila naprosto jednoduchou fotoknihu s našimi společnými fotkami od jejího narození. Práce cca na hodinku, investice stejná jak do hračky a radost převeliká. Synovi jsem k prvním narozeninám žádný veledar nedávala, stejně z toho ještě nemá rozum. Čemu jsem ale věnovala čas a energii, to byla tvorba fotoalba. Krásné desky jsem měla z obchodu Albumárium a fotky jsem nechávala vyvolávat u Vyvolejto. Mají tam obrovské množství všech možných formátů, zásilka dorazila rychle, byla neskutečně pečlivě zabalená a celkově jsem z toho nákupu měla tak pozitivní zážitek, že s naprostou radostí doporučuji dál. Jako malý dárek krásně poslouží fotomagnetka, když si s tím budete chtít pohrát, vytvořte třeba fotoknihu nebo nějaké album. Věřím, že holku pejskařku taková věc potěší třikrát víc než drahý šperk. Pro mě osobně je navíc vždycky tvorba takové věci dost terapeutická, protože se sama zavřu na nějaký čas se vzpomínkami na tu osobu / pejska / společné zážitky, takže je to i příjemně strávený čas.

Tenhle dárek krásně doplní fotoalbum, ale v Mankai paper najdete i krásný balící papír s pejsky, přáníčka, dárkové tašky a další úžasné drobnosti.

Tohle je tip, který ještě nemám osobně vyzkoušený, ale rozhodně se na něj chystám a samotné by mi udělal radost. Deskovku Psí život ode mě už možná znáte, na mém Instagramu dokonce najdete i záznam živého vysílání, kde jsme ji hráli a vysvětlovali, jak funguje. Tohle by měla být ještě o chlup lepší hra, tak jestli chcete darovat věc, která slibuje i společně strávený čas s obdarovaným, směle do toho!

Konference moderního etického tréninku je událost, na kterou se těším každý rok. Je to online konference, na které vystupují přední světoví a čeští trenéři a odborníci na různá témata. Žádné prázdné plkání, ale víkend nabitý skvělými vhledy od top lidí ve svých oborech. Za pár dní bude na světě info k novému ročníku a co jsem zjišťovala, měla by být i možnost zakoupení poukazu. Takže tenhle tip shhrnuji slovy – obrovská hodnota, wow efekt a skvělý dárek, který seženete i na poslední chvíli. Aktuální info najdete na Instagramu MET konference.

 

 

Tipy na vánoční dárky pro pejsky

Ty jsem pravděpodobně zmiňovala už loni, ale prostě i se všemi dalšími hračkami, které zkoušíme, K9 Connectables jsou za mě nejlepším nápadem za posledních x let. Interaktivní hračky irské firmy, které se dají vzájemně spojovat mezi sebou. Funguje to trochu jako psí lego. Zvolíte si mezi třemi velikostmi a v rámci jedné velikosti můžete hračky libovolně kombinovat a pejskovi tak vytvoříte pokaždé jinou zábavu, Zároveň se dají používat i samostatně. Tak jestli máte v okolí někoho, kdo už tyhle hračky má, rozšířením sady určitě nešlápnete vedle. A pokud je obdarovaný ještě nezkoušel, určitě zaperlíte. U Funky Dog je navíc pořídíte se slevou až 18%, pokud si chcete sestavit větší sadu.

Stejně jako loni, jsem vás na svém Instagramu poprosila o sdílení toho, co je letos na vašem wishlistu a tyhle tipy zase zařadím na konec článku.

Lízací podložka je další věc, která u nás doma frčí opravdu často. Ráda do ní pejskům dávám různé tekuté dobroty jako jogurt, kefír, masové kapsičky a konzervy. Skvěle se nám osvědčila varianta s přísavkami, která trochu zpříjemňuje koupání naší Baboo, ale super jsou i všechny ostatní. Vybírat můžete z několika velikostí a vzorů, za mě klidně stačí ta menší. Super vychytávkou je miska, do které můžete podložku vložit a zůstane tak na místě a navíc pes nenadělá nepořádek kolem. I na sortiment Lickimat vám platí u Tameru sleva 20% po zadání kódu “PEJSKARIUM20” AŽ DO 18.12.

 

Celkově pelíšky od slovenské značky Lebeddie jsou jedno velké WOW. Cena je trochu vyšší, ale za mě rozhodně odpovídá kvalitě produktů i tomu, že jsou vyráběné na slovensku. Měli jsme doma už dost pelechů, ale tenhle je za mě fakt nejlepší, jaký jsem kdy vyzkoušela. Ano vyzkoušela i já, protože kdyby dělali nějaký sedátka pro lidi, okamžitě ho potřebuju taky. Kromě klasických pelechů mají i polštáře, “schovávací” pelechy pro psy, co se rádi zašívají pod deku a taky Mobedo, což je cestovní pelíšek promyšlený do nejmenších detailů, včetně nepropustné odepinatelné spodní vrstvy, která je zároveň taškou na ten pelech s úložnými kapsami. Doma máme ještě ortopedický pelíšek “útulňa”, který bych také doporučila všema deseti. Všechny jejich produkty jsou navíc designově opravdu nádherné.

Back on track mesh není klasický obleček pro psa, ale takové “domácí pyžamko”. Řeknete si, že to už je vážně moc, oblékat doma psa do pyžama, ale vězte, že zvlášť pro psy v zátěži a pro staré psy je tohle balzám pro tělo. My meshku používáme pravidelně pro naší starou Wikinku a po náročných procházkách si ji střídá i s Baboo. Věřím, že tohle je opět dárek, za který vám bude vděčný každý psí sportovec nebo stařík. O tom, jak tahle technologie funguje se nebudu dlouho rozepisovat, skvělý článek najdete například na webu Dogfitness. A jestli si říkáte, tyjo, to bych pro sebe chtěl/a taky, tak vězte, že Back on track vyrábí i nejrůznější věci pro lidi.

Pokud krmíte svého psa barfem a ještě jste nevyzkoušeli německou značku Graf-barf, štědrovečerní hostina je tou ideální příležitostí. Graf-barf u nás prodává firma Ledano, která má dokonce kamennou prodejnu v Jihlavě. Jde o maso skvělé kvality, které je mražené v praktických kostkách, díky čemuž se naprosto pohodlně dávkuje. Vybírat můžete z hotových menu, která obsahují všechny možné druhy masa, vnitřností a kostí, nebo sestavit vlastní misku z jednotlivých konkrétních kostek. Skvělé jsou například hovězí dršťky, u jejichž zkrmování řada lidí kvůli smradu trpí a psi si chrochtají blahem. To ale s Graf-barfem odpadá, protože balík dršťěk nebudete v lednici syslit tři dny, ale vyndáte si jen libovolné množství kostek přímo k dalšímu masu.

Skvělý nápad, pokud odměňujete často třeba na procházkách a taky někdy jako já běžíte do sámošky pro minipiškoty, když zapomenete doplnit zásoby oblíbených pamlsků. S předplatným vám přistane vždycky čerstvá várka. Super nápad a sama bych byla nadšená, kdyby mým psům někdo něco takového pořídil!

 

Tipy na vánoční dárky pro děti pejskařů

V téhle nové kategorii berte v potaz, že našemu synovi je rok a kousek a neteři 3 roky, od toho se taky odvíjí moje tipy, protože s dárky pro větší děti teď nemám zkušenost 🙂

Tohle není přímo dětská knížka, ale tak krásnou srozumitelnou formou vysvětluje řeč těla psů, že se rozhodně hodí i jako doporučení pro děti a bude ideální volbou na první seznamování s tím, co nám pejsci řečí těla sdělují.

Myslela jsem si, že Duplo využijeme až mnohem později, ale vlastně je to aktuálně jedna z nejpoužívanějších hraček u nás. Hledala jsem nějakou sadu s motorkou a zjistila jsem, že dokonce existuje taková, kde policista na motorce pátrá po ztraceném psovi. Tak jestli máte doma malého milovníka pejsků a vozidel, tohle by mohl být skvělý dárek.

Věci od Utukutu naprosto miluju, neteři jsem kupovala balanční prkno a u nás si vysloužila místo Spectra. Líbí se mi, že až bude chlapeček starší, může z ní mít imaginární prodejní stánek, využije ji na všechny možné pohybové aktivity, poštěli jsme po ní balonky, v létě jsme ji třeba doma dali jako zábranu do balkonových dveří, aby jen koukal na slunící se pejsky a se psy jsem ji zas použila jako pomůcku k nácviku podlézání. No myslím, že ač to není přímo psí motiv, využití má hromadu a to se mi moc líbí.

Kdykoliv se vidím s malou neteří, musíme průběžně odměňovat pejsky za všechno možné i nemožné a samozřejmě se taky angažuje ve venčení. Už má vlastní vodítko a letos ještě přibyde tenhle pamlskovník pro skřítky, což je taková zmenšenina mého nejoblíbenějšího pamlskovníku od Dogfitness.cz. Nemůžu se dočkat, až jí ho dám!

 

 

Pořád málo inspirace?

I letos jsem vás poprosila, ať se se mnou podělíte o to, co vy si přejete k vánocům dostat nebo co budete pořizovat svému pejskovi. Tady je seznam, který z toho vznikl a může sloužit jako další inspirace na dárečky 🙂

 

Pro pejsky

 

Pro páníčky

  • neoprenová bandáž na stehno na dogfrisbee od Czech Black
  • kniha Elza radí
  • Mutt&go kalhoty
  • termoprádlo
  • čtyřkomorový pamlskovník od Dogfitness
  • výcviková vesta
  • cokoliv od 4 dox
  • Alfies Greetings kalendář s jezevčíkama
  • kurz první pomoci pro psa
  • Collory podložky na pečení pamlsků
  • sedák na canicross
  • Klec do auta
  • Online kurz od Roberta Zlochy nebo Radechy
  • poukázka do Zero DC
  • plecháček s oblíbenou rasou

 

 

A jedna myšlenka na závěr, se kterou se  zas budu opakovat. Myslete na to, že pro naše psy i blízké lidi je (většinou :-D) stejně největším dárkem kvalitně strávený společný čas, tak i kdybyste jim nedávali vůbec žádný dáreček, určitě je potěší tohle.

 

P.S.: Přestože s některými firmami nabízejícími věci, které jsou ve článku zmíněné, spolupracuji, nejedná se o placenou propagaci, článek jsem vytvořila čistě ze své iniciativy a vůle. Článek obsahuje aff link na knihu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.